We staan aan de vooravond van een revolutie

We staan aan de vooravond van een revolutie

02 jun, 2016 - Door
Bramantino Financials’ Peter Lamper werd onlangs uitgenodigd deel te aan de rondetafeldiscussie tussen ondernemers, georganiseerd door Het Ondernemersbelang, over duurzaam ondernemen. Onlangs verhuisde hij zijn bedrijf, Bramantino Financials, naar villa ‘Het Hoogeland’, een pand uit 1824 dat door zijn verhuurder als businesscase voor duurzaamheid is gekozen. In het gesprek meldde hij: “Op het dak staan zonnepanelen en in mijn huurcontract staan bepalingen over bewust energieverbruik. Zelf verduurzaam ik ook door verregaande automatisering – dat dringt het papiergebruik terug.” Het moet en kan veel sneller, zo betoogt Peter Lamper: “Belangrijk is dat we gaan beseffen dat duurzaamheid niet altijd iets hoeft op te leveren, maar soms ook geld kost.” Daarbij gelooft hij dat het bedrijfsleven alleen niet voldoende resultaat zal bereiken. “We hebben de overheid nodig. Vanuit mijn accountancy invalshoek weet ik dat die ervoor kan zorgen dat de winstberekening voor het mkb er iets positiever uit kan zien, bijvoorbeeld door lees verder

Share it!